Buitenmuren stucen,  Keuken stucen,  Sierpleister,  Stucen,  Wandafwerking

Sierpleister

Sierpleister stucwerk als afwerking

Sierpleister lijkt zijn comeback te gaan maken vanwege zijn mooie en praktische afwerking van uw muren en omdat het ook stootvast en makkelijk overschilderbaar is. Veel sierpleisters kunnen in kleur worden aangebracht zodat wij meteen de moeite van zelf schilderen uit handen neemt. Het voordeel van stucwerk in kleur is dat er geen kleurverschil te zien is bij kleine beschadigingen. Dit noemen wij als stukadoor de kleurechtheid van het stucwerk. Verder is sierpleister boenvast en dus zeer eenvoudig schoon te maken.

Spachtelputz stucwerk

Spachtelputz stucwerk is een mengsel van gebroken marmerkorrels en een bindmiddel op basis van kunststof. Stukadoors brengen spachtelputz meestal aan in een laag van 1 tot 4 millimeter. Er zijn verschillende korreldiktes spachtelputz verkrijgbaar zodat je de keuze hebt uit vele verschillende structuren.
Spachtelputz is de meest gebruikte soort sierpleister. Spachtelputz wordt door ons met de spaan aangebracht. Daar komt ook het woord spachtel vandaan: spachtel is Duits voor spatel, putz is Duits voor pleister. Het aanbrengen van spachtelputz is dus ambachtelijk handwerk dat een professionele stukadoor het aller liefste doet.

Voordelen van pachtelputz stucwerk

  1. Spachtelputz stucwerk is boen-en stootvast
  2. Spachtelputz stucwerk is in een kleur naar keuze aan te brengen
  3. Spachtelputz stucwerk is kleurecht
  4. Spachtelputz stucwerk is zowel voor binnen als buiten geschikt

Sierpleister rustiekputz stucwerk

Ook rustiekputz is een sierpleister op kunststof basis. Je kunt rustiekputz dus kiezen voor stucwerk op binnen- en buitenmuren. Wij brengen rustiekputz ook met de spaan aan. Ook rustiekputz is in dit geval dus ook maatwerk wat een stukadoor eer aan zijn werk geeft. Rustiekputz stucwerk heeft een iets grovere structuur dan spachtelputz. Je hebt keuze uit verschillende korreldiktes die de grofheid van de structuur bepalen. Kenmerkend voor rustiekputz stucwerk zijn de lichte groefjes die ontstaan in de structuur. Wij kunnen rustiekputz in alle kleur aanbrengen.

Stucwerk rustiekputz later bewerken

Rustiekputz stucwerk is stootvast. Bij normaal gebruik zal het dus niet snel beschadigingen opleveren. Mocht er toch een krasje of beschadiging ontstaan, dan valt dit door de kleurechtheid van het stucwerk bijna niet op. Rustiekputz stucwerk is makkelijk over te schilderen in elke kleur naar keuze. Rustiekputz stucwerk is afwasbaar en dus zeer makkelijk schoon te maken en te houden. Met lauw water en een borstel of een sponsje zijn de meeste vlekken zo weg te werken. Als vlekken in het stucwerk nog steeds zichtbaar zijn, kun je een sierpleisterreiniger of overschilderen overwegen.