Behangklaar,  Stucen,  Wandafwerking

Behangklaar

Wanden en muren behangklaar opgeleverd

Heb je net een nieuwe woning gekocht? Nieuwbouw woningen worden tegenwoordig over het algemeen behangklaar opgeleverd met in de meeste gevallen een gipslaag zodat je zelf afwerkingsmogelijkheden kan kiezen voor de muren. Veel van deze mogelijkheden kunnen wij voor je uitvoeren. Wanneer je geen nieuwbouwwoning hebt gekocht maar al vele jaren tevreden woont op de plek van je dromen kan het ook zijn dat je toe bent aan iets nieuws. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een luxe behang of een glasvezelbehang. Dan kunnen wij de oude muren in uw woning zo stucen dat ze geschikt zijn om met iedere soort behang te behangen.

Wanneer de muren zijn opgeleverd door de stukadoor van de aannemer of door ons, zullen ze in beide gevallen behangklaar en gereed zijn voor verdere afwerking. Wij verzorgen zoals gezegd de complete afwerking van alle wanden. Dat kan dus o.a. met behang, glasvezel of vliesbehang of met stucwerk. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld een sierpleister of een mooie decoratieve afwerking.

Wat is behangklaar stucwerk?

Behangklaar stucwerk mag een wat minder egale ondergrond hebben. Wanneer je op deze ondergrond wilt behangen is behangklaar stucen een prima keuze. Omdat er nog behang over deze ondergrond gaat en de ondergrond dus niet zichtbaar is, hoeft deze ook niet altijd superstrak te zijn. Eerst worden wel alle oneffenheden weggewerkt uiteraard waarbij na het drogen van het gestucte oppervlak kan worden behangen. Bij behangklaar stucwerk is dus de afwerking soms minder egaal ten opzichte van sausklaar stucwerk. De prijs per m2 is daarom dan ook wat lager ten opzichte van sausklaar stucwerk, omdat deze manier van stucen minder tijd kost voor de stukadoor.

Wat is sausklaar stucwerk?

Sausklaar stucwerk is een vlak afgewerkte gestucte ondergrond, die volledig vrij is van oneffenheden. Omdat de ondergrond dan mooi egaal is, kan er gesausd worden wanneer het gestucte oppervlak goed opgedraagd is. Deze manier van stucen kost iets meer tijd in de afwerking omdat de ondergrond zo mooi egaal mogelijk moet worden gemaakt. Deze manier van stucen kost dan ook iets meer per vierkante meter ten opzichte van behangklaar stucen, omdat hier meer tijd en precisie in gaat zitten voor de stukadoor. Om een mooie en vooral goede sausklare ondergrond te krijgen is het verstandig om een professionele stukadoor het werk te laten doen. Die heeft de juiste gereedschappen en beschikt over de technieken om de ondergrond perfect sausklaar te krijgen