Glad stucwerk,  Sausklaar,  Stucen,  Wandafwerking

Sausklaar

Wat is nou het verschil tussen sausklaar en behangklaar stucwerk?

Sta je op het punt om je muren te laten stucen maar weet je nog niet of je gaat sauzen of behangen? Als je de muren wilt behangen dan is het voldoende om de muren af te werken met behangklaar stucwerk. Wil je de muren sauzen dan moet je de muren wel laten afwerken met sausklaar stucwerk. Sausklaar stucen is een zeer egale manier van stucen waarop je kan sausen. In tegenstelling tot de goedkopere versie per vierkante meter: behangklaar stucen, waarbij dit niet kan en het stucwerk minder egaal is.

Wat is sausklaar stucwerk?

Sausklaar stucwerk is een vlak afgewerkte gestucte ondergrond, die volledig vrij is van oneffenheden. Omdat de ondergrond dan mooi egaal is, kan er gesausd worden wanneer het gestucte oppervlak goed opgedraagd is. Deze manier van stucen kost iets meer tijd in de afwerking omdat de ondergrond zo mooi egaal mogelijk moet worden gemaakt. Deze manier van stucen kost dan ook iets meer per vierkante meter ten opzichte van behangklaar stucen, omdat hier meer tijd en precisie in gaat zitten voor de stukadoor. Om een mooie en vooral goede sausklare ondergrond te krijgen is het verstandig om een professionele stukadoor het werk te laten doen. Die heeft de juiste gereedschappen en beschikt over de technieken om de ondergrond perfect sausklaar te krijgen.

Wat is behangklaar stucwerk?

Behangklaar stucwerk mag een wat minder egale ondergrond hebben. Wanneer je op deze ondergrond wilt behangen is behangklaar stucen een prima keuze. Omdat er nog behang over deze ondergrond gaat en de ondergrond dus niet zichtbaar is, hoeft deze ook niet altijd superstrak te zijn. Eerst worden wel alle oneffenheden weggewerkt uiteraard waarbij na het drogen van het gestucte oppervlak kan worden behangen. Bij behangklaar stucwerk is dus de afwerking soms minder egaal ten opzichte van sausklaar stucwerk. De prijs per m2 is daarom dan ook wat lager ten opzichte van sausklaar stucwerk, omdat deze manier van stucen minder tijd kost voor de stukadoor.