Badkamer stucen,  Betonlook,  Keuken stucen,  Stucen,  Wandafwerking

Betonlook

Betonlook stucwerk is op dit moment dé trend. Betonlook stucwerk is een wandafwerking die niet altijd goedkoop, maar wel érg stijlvol is, modern en industrieel. Dit kan prachtig gecombineerd worden bij strakke witte wanden en een modern interieur. Betonlook stucwerk aan laten brengen op uw wanden in uw woonkamer of op mantel van de open haard geven het interieur een warm gevoel. In combinatie met natuursteen, glas of staal creëer je een modern en strak interieur in de woning. De industriële uitstraling past zowel in de woonkamer als in bijvoorbeeld de keuken. Met deze look creëer je strak afgewerkte wanden met een stoere en robuuste uitstraling. Mocht je iets anders willen voor een wandafwerking, iets unieks en aparts, dan is betonlook stucwerk een goede keuze! En wist je dat betonlook stucwerk ook nog eens de hygiëne in warme, vochtige kamers verbetert?

Betonlook niet geschikt in badkamer?

Waarom wij vinden dat betonlook niet een geschikte optie is voor in de badkamer? Het is mooi en kan geschikt zijn, mits er flink rekening gehouden wordt met de verwerking en nabehandeling. De producten zelf waarmee je betonlook stucwerk toepast zijn helaas niet 100% waterdicht. De laklagen en andere afwerktoepassingen die er overheen komen zijn dat wel. Echter als deze aangebrachte lagen slijten of beschadigd raken dan is de vloer niet meer waterdicht en kunnen er lekkages optreden. Onze ervaring is dat deze lekkages zeer moeilijk te traceren zijn soms en dus enorm lastig op te lossen zijn. Vanwege de continue waterbelasting willen wij dit voorkomen en plaatsen wij geen betonlook in het douchegedeelte van de badkamer.

Een ander nadeel van betonlook in de badkamer is het aanbrengen van dit stucwerk. Het neemt al gauw een week aan tijd in beslag vanwege de meerdere lagen die aangebracht moeten worden. Het aantal lagen kan makkelijk oplopen tot 5 en soms zelfs 6 lagen betonlook stucwerk. We kunnen per dag maar 1 laag aanbrengen aangezien deze goed moet drogen. Dit is belangrijk voor de hechting van de lagen en het levert het mooiste eindresultaat op. Ook de droogtijd van een betonlook kan een nadeel zijn. We hebben zeker een week nodig om de laklagen en afwerklagen van de vloer goed te laten drogen. Wat betekent dat de woning twee weken niet bewoonbaar is of een aantal vertrekken daarvan. Klinken deze genoemde ‘nadelen’ niet als nadelen? Neem dan eens contact met ons op zodat we samen tot een mooie oplossingen kunnen komen.


Impressie